Om mig för en bättre värld

Jag vill så gärna tro på det goda hos folk. Jag slutar aldrig tro på positiva signaler om framtiden. Men på nåt vis blir man mer nedslagen av bevis på motsatsen när man satt stor tilltro till sin omgivning. Och tänker ge upp. Men ångrar sig. Och tycker ett leende från en främling uppväger ett möte med en självisk arrogant idiot.

Jag började skriva som en kul grej för att jag såg uppmaningen om #blogg100.

Jag trodde jag skrev för en läsare. Hon som jag delar en liten pojke och ett liv med. Men så en vacker dag hade mitt inlägg delats och visats av 30-40 personer. En annan gång skrev jag något som var så bra att det delades vidare och lästes av minst 1000 personer. Då kändes det plötsligt väldigt meningsfullt att försöka vara bra och viktig. Helst i en positiv konstruktiv anda.

Jag delar gärna ut en virtuell guldnapp till den som är värd. Hittills har det blivit 3 utnämningar: Avdelning 69 på Västerås lasarett, det kvinnliga långloppsskidteamet SkiProAm och Johanna Linder. Motiveringarna finns i bloggen.

Och jag tycker verkligen att alla människor är vackra när de ler. På riktigt.

Jo annars så är jag far till tre vuxna tjejer och en liten pojkbebis som fötts med Downs Syndrom. Att ge dem alla ett så bra liv som möjligt är ofta utgångspunkten för det jag skriver. Geografisk utgångspunkt är världens centrum: Västerås.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s