Sekunder av magi mitt i krogruschen

Sen middag på en av stadens hetaste krogar. De tre vuxna döttrarna, lillemannen – deras halvbror – jag och lillens söta mor. 17-månadersmannen uppsvidad i bästa New York-skjortan och svarta Converse. Sittande i sin babymatstol på änden av bordet. Storögd och nyfiken följer han allt vi pratar om, alla som kommer in eller går ut, servitrisens frågor om nästa val och hennes leverans av desamma.

Och naglar plötsligt sin blick vid en dam i yngre medelåldern, vid ett ståbord intill, uppklädd i rosa. Får respons, blicken besvarad, ett leende, en vink.

Till slut lämnar hon sitt sällskap, kommer fram till lillemannen och tar hans hand och säger att hon blev så betagen. Att han är så söt, har snygga skor. Och hon möter hans blick hela tiden hon pratar. Hon ser nästan lyckligt tårögd ut.

Strax lämnar hon sin drink och restaurangen för att rusa över gatan i regnet till ett väntande middagsbord på en annan krog. Och vänder sig om mitt i gatan för att vinka till lillemannen. Som ännu inte släppt henne med blicken.

Ibland blir relationer, första ögonblick, nästan magiska. Denna gång mellan ett litet barn och en kvinna i yngre medelåldern mitt i det glada utelivets högt sorlande torsdagsrusch.

Till dig fullkomligt okända kvinna i rosa: Sluta aldrig ta in din omvärld. Den behöver dig.

Till alla andra: Prova, det kan bli fantastiskt.

Och en hälsning från 17-månadersmannen: All kärlek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s