Med bebis i New York – Beacon Hotel på Upper West

Manhattan dör inte utanför Midtown. Tvärtom, den är än mer levande och tillgänglig.

Om du går från Columbus Circle i sydvästra hörnet av Central Park bara en kilometer upp längs Broadway hamnar du vid Beacon Hotel, mellan 74/75e gatan. På vägen dit passerar du New Yorks hetaste Roof Top Bar på Empire Hotel, klädvaruhusen Gap, Century21 och Urban Outfitters. Hela vägen och långt bort där utöver är det butiker, restauranger, butiker och restauranger igen. Det känns som att det aldrig slutar.

Bredvid Beacon Hotel ligger Beacon Theatre och Beacon Bar. Den senare modern, liten, fullsatt av bubblande gäster som tar fördrink före någon föreställning. Här bytte jag och den lille mannens mor ringar vid bardisken över en Manhattan och Long Island Tea. Tvärs över gatan ligger dygnet-runt-öppna Fairway Market, en livsmedelsaffär med ständigt nybakat, chark, fiskdisk, tolv samtidiga kassor öppna. Här handlade vi lite frukost-bra-att-ha i kylen eftersom vi var sex personer som delade svit och vaknade lite olika tider. Även om vi dagligen tog stor amerikansk frukost tillsammans på någon restaurang i närheten när dagens aktiviteter började.

500 meter åt väster ligger Hudson River. Lika långt åt öster Central Park. Parken som fullkomligt vimlar av cyklister och morgonjoggare från tidig gryning. Längs gatorna mot parken står bilar parkerade med bumperskydd uthängda för att skona bilen vid fickparkering. För i de här kvarteren bor riktiga amerikanska familjer. Familjer som äter på de restauranger vi äter på, handlar på Fairway Market och låter sina barn leka på de lekplatser och basketplaner som finns inhägnade lite här och där. Att de är inhägnade är egentligen inte tragiskt, bara praktiskt. De kan låsas på kvällen och hållas skadeslösa och välordnade för de familjer som ska använda dem om dagarna. Så borde det vara i Sverige också.

Magnolia Bakery ligger i hörnet Madison Avenue/68 gatan. Norrut längs Broadway hittar man den fantastiska trevånings bokhandeln Barnes & Noble, svenska Fika, ett härligt skovaruhus och naturligtvis fullt av klädbutiker i smått och stort. Uppåt 80 gatan någonstans ligger hypade 5 Napkin Burger. Söderut längs Broadway hittade vi vår favoritfrukostrestaurang West Side och likaså avslutningskvällens restaurang Luce.

Vill man promenera är det helt inom räckhåll att korsa parken, runda den söderöver och göra en del av Midtown innan man vänder tillbaks. Eller gå raka spåret ner mot Macy’s, Empire State Building, Times Square och Madison Square Garden. Eller längs Hudson River ner mot pir 84 där man kan ta båten som går på rundtur ner över södra Manhattan. Och kanske hoppa av den i Brooklyn eller Battery Park. Annars tar man tunnelbanan från 72 gatan hur enkelt som helst vart som helst. Vi tog den t o r Brooklyn ena dagen, till West Village en annan.

Beacon Hotel har en hemsida som inte lovar för mycket. Detsamma kan man säga om bilderna på rummen. Det är inte ofta jag bott på ett hotell där verkligheten slår hemsidans bilder och beskrivningar. Vi bodde i en tvårums svit med ett master bedroom där man hade ställt in en spjälsäng till lillemannen, och ett sovrum med två dubbelsängar där de tre vuxna barnen bodde. Utom de nätter någon av dem somnade i bäddsoffan i vardagsrummet. Till varje sovrum en klädkammare och ett badrum, det ena med duschkabin, det andra med badkar. Likaså en tv i varje rum samt en i allrummet. Köksdelen innehöll spis, kyl, frys, mikro och en kaffemaskin. Städpersonalen diskade och fyllde på kaffe. Tog kaffekapslarna slut bad vi om fler och de var där inom en minut. Till matbordet hade vi en barnstol. Den fanns inte när vi kom men efter att vi sagt till kom den medsamma. Hotellet har wifi.

Conciergetjänsten som hjälpte oss med transportfunderingarna var väldigt personlig och trevlig. Mr Chang kände igen mitt namn från de mailkonversationer vi haft före resan.

Tre stjärnor och en tafflig hemsida. Det är inte konstigt att Beacon Hotel överträffar nästan alla gästers förväntningar. Eller vad sägs om:

Rankat 26 av 464 på Tripadvisors New York-utbud.

8,9 av 10 i genomsnittsbetyg på booking.com

4,6 av 5 i genomsnittsbetyg på expedia.com där 98% av alla gäster rekommenderar hotellet.

Trivago 4,6 av 5. Hotels.com 4,6 av 5.

Våga bo utanför Midtown och besöka det på dagsutflykter istället för tvärtom. För vilken barnfamilj som helst kan vi med gott samvete rekommendera Beacon Hotel.

http://www.beaconhotel.com

DSC_0505 DSC_0507 DSC_0512 DSC_0903

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s