Med bebis i New York – Newark transfer

När vi landade med SAS i Newark vid ankomsten till New York tog vi bussen till Manhattan. En typiskt amerikansk gammal reguljärbuss med en typiskt amerikansk busschaufför. Resväskor, handbagage, barnvagn, bebisen i famnen. Vid ankomst till Penn Station sprang vi runt och letade febrilt efter rätt tunnelbana och inte minst var och hur vi skulle köpa biljett. Så pass att en polis till slut kom fram och frågade om allt var ok.

Arrangemanget var omständigt men vi höll humöret på topp genom att intala oss att närmare den amerikanska vardagsrutinen kunde vi inte komma. Vilket ju är en poäng med de flesta reseupplevelser. Vi ångrar det inte alls. Tack vare det blev vi också direkt bekväma med att åka tunnelbana vilket vi utnyttjade senare under vistelsen.

Tillbaks till Newark vid hemresa vågade vi inte riskera att hamna i tidsnöd med ett dylikt arrangemang. Så vi beställde en bil via hotellet. Airport Shuttle fungerade inte för då måste resenären tillhandahålla barnbilstol själv. Något vi givetvis inte hade släpat med oss. Med privattransporten kunde vi begära bilstol. Totalt gick det på 200 $. Conciergen på hotellet tipsade om att det skulle bli lite billigare för oss att köpa en bilstol i närheten och köra airport shuttle men vi ville inte börja dribbla med det. Transporten var lyxig och effektiv. Bilstolen var framåtvänd vilket var en stor nackdel med ett 16-månadersbarn. Och när vi inte riktigt fick ihop fempunktsbältet mellan lillens ben sa chauffören att det inte var någon fara, han skulle köra försiktigt. Chauffören var å andra sidan noga med att hitta exakt rätt ingång åt oss på Newark Airport.

Summa summarum: Smidigt, lyxigt, bara några tior dollar dyrare än airport shuttle med 6 personer, men inte helt hundra med barnsäkerheten trots allt.

Tips för avresa från Newark Airport:

Det finns gott om väldigt fina skötrum.

Du kan checka in sulkyn och ändå ta med den till gaten och lämna den där i samband med ombordstigning.

Det finns gott om sittplatser, ett par enklare restauranger men inte så mycket tax freeshopping att fördriva tiden med.

Jag har lovat skriva om hotellet. Det kommer. Det finns mycket gott att säga om att bo på Upper West och Beacon Hotel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s