Med bebis i New York – dygnsrytmen och Magnolia Bakery

Det där med dygnsrytmen som jag oroade mig för. Tänkte att han som fyllde 16 månader igår skulle ligga kvar i sin svenska dygnsrytm och vilja börja dagens hålligång kring midnatt (6 svensk tid). 

Nej det var inget att oroa sig för. Han har anpassat sig bra, vi vuxna var själva ganska kvällströtta första kvällarna och bara efter ett par nätter var vi alla, bebis som vuxen, i fas med restaurangmiddag till ca 22, läggning 23 och upp o hoppa vid 7. Perfekt. Skönt också att kunna se NHL-finaler på rimlig kvällstid istället för mitt i natten som hemma.

Det blev tunnelbana igår igen. Söndag. Från Upper West till West Village. Och efter en promenad på High Lane, frukostcrepes i en saluhall i Meetpacking district, Vänner-huset och Carries trappa (det var visst viktigt för alla tjejer i sällskapet) så hittade vi ytterligare ett smultronställe på denna resa: Magnolia Bakery. Med världens godaste och mest omtalade cupcakes – och ändå till ett förvånansvärt modest pris – i ett mysigt litet trångt bageri på Bleecker Street. Magnolia Bakery finns på flera ställen på Manhattan men detta är tydligen originalbutiken.

Tvärs över gatan en park där vi kunde avnjuta delikatesserna tillsammans med en take away kaffe och mata den lille i skuggan. Intill parken en av New Yorks alla fantastiska lekparker! Vår 16-månadersman som ännu inte kan gå utnyttjar inte så många faciliteter i lekparkerna – typ gunga och i detta fall fontänen men svalkande dusch – men en femåring skulle ha hur kul som helst.

Även i Central Park finns flera stora fina lekparker. Och naturligtvis i kvarteren där folk bor. Till skillnad från Midtown.

Gårdagen fortsatte längs Hudson River. I princip längs hela västra Manhattan finns toppenfina promenadstråk, gräsytor där folk vilar och solar, pirer med stolar och bänkar, båttrafik. Men ändå inte den där exploaterade medelhavsstrandkänslan. Nej det är ju ingen badstrand heller men det är en oas, verkligen. Utsikt över Hudson River, Frihetsgudinnan långt bort i söder. Här låg vi länge och vilade, matade lillemannen, bytte blöja och såg på alla människor som joggade, cyklade eller strosade. Till slut tog vi en båttur à 31 dollar per person och såg Manhattan från havet med strandhugg i bl a Battery Park, Brooklyn, en nära titt på Frihetsgudinnan där båten stod stilla en stud för att alla skulle kunna fotografera, vidare upp till pir 84 där vi klev av och fortsatte hemåt längs vattnet till fots. Hela båtturen tar ca 90 minuter. Lillemannen trivdes i vågorna, han kiknade av skratt när det gungade som mest, men till slut tog vi in honom på nedre däck där man kunde sitta inomhus, eftersom solen tog rättså hårt på oss.

Idag första dagen med småregigt väder. Men inte värre än att vi picknickade i Central Park. Återigen en fantastisk plats för barn med spring i benen. Maten hämtade vi på en restaurang intill.

Vår 16-månaderskille sover en hel del i vagnen. Och sitter o njuter av att titta på folk om han inte sover. Det ger oss möjlighet att fördriva tid på vuxenintressen. Med äldre barn kan det nog behövas planeras in en lekpark, Central Park Zoo eller FAO Schwarz på dagsschemat.

Men vi har tyvärr inte hittat riktig barnmat i affären, typ Semperburkar, bara yoghurtar och liknande. Så nyss blev det en pannkaka to go på en av restaurangerna i krokarna. Det kan den lille äta. Sirapen får man i burkar vid sedan så det är inte för sött. 8,8 dollar. Gav 10, keep the change. Man blir lite loj med de där dollarsedlarna, 90 kr är en tämligen dyr barnmat.

Idag började också uppsnacket på amerikansk tv inför Special Olympics, d v s OS för intellektuellt funktionsnedsatta, som hålls i Los Angeles fr o m 25 juli. Vore fantastiskt att se motsvarande i svensk TV. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s