Med bebis i New York – tunnelbana och bajsbyte

Som jag skrivit tidigare har de flesta större klädbutiker och varuhus nursery room, skötrum. Här är en betydligt bättre service i det avseendet än i Sverige.

Men ibland har nöden ingen lag och man behöver byta en blöja på en tvärgata eller i parken. Det är helt ok. Här är New York-borna ytterst liberala i sin attityd. 

Detsamma gäller amning bland folk. Inga problem.

Vi har åkt tunnelbana ett par gånger. Jättekul att få dela lokalbefolkningens vardag. Enkelbiljett à 3 dollar köps enkelt i en automat. Som överallt annars är folk även här tillmötesgående, lämnar plats, pratar med lillemannen eller bara slänger ur sig ett “Oh my God he’s so cute!”. Även när det är mycket folk och stressigt. Hiss finns på de flesta tunnelbanestationer. Vissa stationer är tämligen smala på perrongen mellan spåren vilket kan kännas obehagligt om man rullar en barnvagn och det är många människor i rörelse. 

Men…

Idag klev vi ur tågvagnen bara för att konstatera att där var en trappa som tog bort yta för oss, plus en pelare vi var tvungna att passera för att komma vidare från spårkanten. Med följden att vi måste köra vagnen med ena hjulet utanför perrongen för att ta den runt pelaren, ytterst obehagligt. Så nu håller vi utkik för att hinna gå till nästa vagnsdörr om den vi står vid mynnar ut mer eller mindre i en vägg.

Dagens tips är annars: Upptäck Brooklyn! Det kan verka bökigt och otillgängligt om man är här bara några dagar men med tunnelbanan till Clarks Street kliver du av mitt i Brooklyn med några få minuters promenad till shoppingcentrum åt ena hållet, lika lång promenad till hamnen och den fantastiska vyn över Brooklyn Bridge och Manhattans hela skyline åt andra hållet. Eller varför inte en promenad på bron? Du är inte ivägen, barnvagn fungerar bra, hamnområdet precis nedanför den fantastiskt vackra brons ena pelarpar bjuder på stora gräsmattor om man vill lägga ut en filt, mängder av bänkar och bord längs vattenkanten och även en större lekpark. 

Brooklyn bjuder annars på ett lugn som känns befriande efter gårdagens Times Square-kaos. Fantastiskt vackra två, tre våningar höga hus i tegel eller trä, en bedårande cafégata och ett trevligt shoppingcentrum med mer småbutiker än stora varuhus eller gallerior.

Vi har fyllt kylen på hotellrummet med enkel frukostmat. När vi väl är klara att ge oss ut på dagens begivenheter börjar vi med en amerikansk frukost på någon restaurang. Där kan 15-månadersmannen få sig en halv pannkaka så han står sig ett tag. 

Ikväll åt vi på 5 napkin burger. Gott, jättegott, men jag förstår inte hypen.

Imorgon är planen West Village.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s