Med bebis i New York – Times Square ett barnplågande jytter

Igår pannkaksfrukost på en grekisk restaurang nära hotellet. Lite shopping på GAP next door. Sen styrde vi de långa stegen mot Madison Square Garden. För att de vuxna barnen i sällskapet ville köpa NY Rangersprylar. Vi köpte en body till lillemannen. Därefter blev det shopping på Macy’s, Victorias Secret och en hel del andra affärer i samma kvarter. Halva dagen gick. Vi styrde stegen mot Times’ Square och vidare hemåt mot Upper West och vårt hotell.

Här kommer min första varning till föräldrar med barn i ligg- eller sittvagn: 

Kvarteren kring Macy’s i allmänhet och Times Square i synnerhet är inget att plåga sina barn med. Vi gjorde tyvärr det. Men det är alltför mycket folk och alltför mycket oväsen. I affärerna och på gatan.

Pratar vi sen specifikt om Times Square så skulle jag säga att det är direkt småbarnsovänligt och dessutom rent farligt för den som har anlag för epileptiska anfall. Här trängs horder av människor i kostymutklädnad, inkastare, försäljare och alla tusentals turister som samlats för att beskåda ett torg fullt av blinkande reklamtavlor och en boll som räknar ned till tolvslaget varje nyår. På trottoarerna och promenadstråken är det så trångt att man med sin barnvagn vissa stunder kommer varken framåt eller bakåt, trängande människor kliver nästan på vagnen och Musse Pigg böjer sig in över vagnen för att gulla med barnet, förmå oss ta en bild och tvingas betala en dricks för tjänsten.

Times Square är ett av de absolut största måsten turister har när de ska besöka New York. Jag säger att det var ett spektakel som inte gav mig någonting, och som jag är glad idag att det inte förstörde natten för 15-månadersmannen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s