Resa med bebis till New York (8), 31 grader i skuggan

Var in till lokaltrafikservicekontoret i stan idag för att fylla på busskortet. Halva stan var avspärrad för att Pantbanken rånats, polisen jagat tjuvar och kvarteren runt polishuset utrymts p g a en förmodad bomb. Jag fick ta vägen över Waynes Coffees uteservering, be morgondagens blivande studenter flytta en liten aning på sina stolar, tack tack, tack så mycket, och bära ner vagnen för fem trappsteg från uteserveringen för att komma fram till servicekontoret bakom polisens avspärrningsband.

-Har ni sett någon action, frågade jag lokaltrafikservicekontorets expedit, eller har ni bara sett de blåvita plastbanden?

-Nog har vi sett action, sa hon med en förvånansvärt saklig ton. Utanför fönstret här jagade polisen flyktbilen med automatvapen och det sköts ett skott innan bilarna kraschade in i träden vid refugen där borta.

Hoppsan tänkte jag. Våldsamt här. Skönt att man ska till New York nästa vecka.

SMHIs väderprognos för New York: Nästa torsdag +31 grader. I övrigt verkar det handla om ca 25 grader varmt om dagarna. Undrar om solen når ner mellan skyskraporna så att man ska packa med solkräm till 15-månadersmannen. Det kan ju vara så att han rullar omkring i sin Babyjogger med shorts och nakna ben och sover i någon park. Ja solkräm får det bli. Men inte mer än ett par shorts, sånt köper vi där. Liksom keps. Eller kepsar. Många kepsar. Många barnbodies och tuffa NY-kläder. Han må vara sen med både prat och kryp men inte helt omöjligt coolaste babyn på Öland senare i sommar.

Hotellet svarade att de ha barnstol också.

Ambassaden har ännu inte svarat nåt om medicinerna. Nej det hade vi ju inte förväntat oss heller.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s