Resa med bebis till New York (6) – medicinen igen

Jag som precis började känna mig lugn, välförberedd, taggad och fr o m nu överlämnad till ödet att välja våra strapatser. Suget har helt enkelt tagit över oron.

Men så började vi prata om det här med mediciner…

På 1177 är rekommendationen att alltid kolla med landets ambassad i Sverige vilka mediciner som är ok att ta med sig in i landet. Det hade vi inte haft en tanke på innan. Med tanke på att USAs ambassad replikerar mail med standardformuleringen att de kan behöva 20 dagar för att svara så var vi lite sent ute. Men mailet är ivägskickat.

Jag tänker nu inte på alvedonsuppar eller nezeril. Skulle någon ifrågasätta det så är det bara att kasta och köpa nytt på andra sidan. Nej det är 15-månadersmannens Euthyrox som stimulerar produktionen av sköldkörtelhormon och Flutide Evohaler som är en hostmedicin med kortison vilken vi rekommenderats ha till hands ifall han får falsk krupp.

Croup, thyride… Inte vet jag om jag använde rätt översättningar av de medicinska termerna i mailet till amerikanska ambassaden men nu får vi hoppas på ok.

Kompletterade packlistan med en kopia på senaste läkarintyget för att kunna styrka – även om det är skrivet på svenska – varför han tar medicinerna.

Som tur är gillar amerikanarna barn med Downs Syndrom. Tur man inte ska till Danmark.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s