Resa med bebis till New York (2) – barnvagnen på flyget

Lämnade en öppning i gårdagens inlägg. Skulle kolla upp detta med Airshells.

Ja det verkar vara det säkraste sättet att transportera en barnvagn på flyget. Utan att riskera att den går sönder under trycket av ett antal stora resväskor eller av stötar när den slängs. Det är onekligen också ett prisvärt alternativ. Från 179:- per vecka.

http://www.airshells.se

Men att döma av vad barnvagnsbloggen skriver så är väskan i sig väldigt tung och stor. Det är helt enkelt inte möjligt att bära den med sig när man ska vidare efter landning.

http://www.barnvagnsblogg.com/airshells-att-flyga-med-barnvagn-i-skyddsvaska/

Så då är möjliga alternativ endast att hyra den på Arlanda och lämna den hos Airshells på ankommande flygplats, och sedan plocka ut den igen på återresan.

Det hade definitivt blivit vårt val om Airshells funnits på Newark. SAS flyger oftast till Newark i New York och där råkar nu inte någon Airshells-filial finnas.

Just nu tänker vi såhär:

OM nu något skulle hända med barnvagnen på flyget så att den är obrukbar efter ankomst till N Y, så är vi väldigt strandsatta. Vi vill inte landa efter 8,5 timmars flygning, med ett trött barn och behöva reklamera gods, kontakta försäkringsbolag och få tag på ersättningvagn innan färden går vidare till Manhattan.

Om detsamma händer på hemvägen är det inte ett lika stort bekymmer. Då bär vi 15-månadersmannen till bilen och åker hem.

Alltså: Vi kommer troligen att lägga ner vagnen i den kartong den levererades i när vi köpte den. Då har vi i alla fall en deformationszon i själva kartongen som kan ta upp de värsta stötarna.

När vi kommer till Newark lägger vi kartongen i närmaste papperskorg så vi slipper släpa på den. På hemresan tar vi plastsäcken som vi har med oss i resväskan.

Sen måste jag säga att det är ett bekymmer, och egentligen en stor skandal, att hela flygbranschen satt en slags praxis att man över huvudtaget ska behöva fundera på om väskor och varor håller från avfärd till ankomst. För att personalen i godshanteringen med allas goda minne kastar, sparkar och hanterar gods utan minsta omsorg. Vad är det för inställning? Vad är det för praxis? Kan vi få flygbolag som öppet och tydligt deklarerar att de hanterar väskor varsamt och fyller lastkärran, lastrummet och transportbanden på ett sådant sätt att kundernas varor ska ta så lite stryk som möjligt?

Mer om planering inför resan i tidigare blogginlägg och kommande dagars inlägg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s