Rutinerna i pappavardagen

Börjar inse att den bästa rutinen i pappeledighetsvardagen är att inte ha några fasta rutiner. Slappna av och låta dagen ta oss dit den väljer att ta oss. Men ändå kräver jag så mycket av planering som det bara är möjligt, t ex att det finns en färdig tanke till imorgon vad vi ska äta, att jag vet vilka kläder 14-månadersmannen ska ha på sig. Och om det är någon tidsbestämd aktivitet på schemat – typ läkare, tandläkare, habiliteringsmöte – måste jag ha en tanke om när och hur vi lägger upp dagen fram till dess. Så att han kan sova sin middagslur på vägen dit. Och vara tillräckligt mätt i magen för att kunna genomföra mötet och ta oss hem igen.

Idag provade vi den nya vagnen. Tredje vagnen på 14 månader. Babyjogger City GT. Snygg som attan. Smidig. Praktisk. Noterade bara att hur man än väljer att lägga in den i bilen så kommer tyget ligga mot underlaget. Antingen suflettyget eller sitstyget. Nåt att tänk på när det blir vinter och man lägger in en smutsig blötslaskig vagn som rinner av i billastutrymmet.

Vagnen är köpt i första hand för att ha en lite mer lätthanterlig vagn på en sedan länge planerad semestervecka i New York i juni. Han måste kunna sitta länge, sova i den, men den ska ändå vara lätt att hantera i tunnelbana och stadsmiljön i övrigt.

Premiärturen gick till ICA Maxi. Festligt :/ Lönefredagsrusning redan kl 10. Drog honom i nya vagnen och shoppade i en överfull korg, mer än så fick det inte bli.

Barn med Downs Syndrom har en medfödd utecklingsstörning. De kommer med största sannolikhet prata senare, krypa senare, äta själv senare, gå senare än det vi slarvigt kallar normala barn. Jag skulle säga barn med mer normala störningar. Det är troligt att han behöver sitta i vagn längre. Därför valde vi en sulky som ändå kan ta ganska tung vikt. Klart slut från konsumentupplysningen.

TGIF. Mamsen kommer hem snart! Det blir hemrullade nystekta köttbullar med potatismos och en kall fredagsöl.

Trevlig helg!

2015/04/img_0906-0.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s