Vad 17 gör folk i sina rabatter?

Lördag med sol i Västmanland. Då är folk ute på sina radhustomter med tillhyggen. Bär hinkar, gräver, krattar, klipper, hoppar på studsmattor. Jag har alltid undrat vad sjutton man förväntas göra på sin lilla radhustomt. VAD GÖR FOLK?! Vi har själva blomrabatter och bärbuskar men jag ställer mig i solen, ser mig omkring och…

Går därifrån igen och med konstaterandet att man borde sätta några potatisar.

Det lilla snorisen har varit feberfri två dagar och äter äntligen som folk. Mamman är på tjejmiddag på stan. Farbrodern tittade över med en pizza så vi fick en liten grabbkväll vi tre en stund. Vassa gladiatorutmanare på tv4 ikväll.

Nu när lillemannen piggnat på sig lite igen får hemmapappan bli lite duktigare på att träna. Med en 14-månaders som har Downs Syndrom kommer inget gratis. Mammor och pappor är normalt vana att räkna in första krypet, första tanden, första “lampa” och första stå eller peka. Den normala tidplanen gäller inte för oss. Vi använder gomplatta för att stimulera musklerna i munnen och tungan och således det kommande talet. Vi klär på en slags bensele för att benen som har en tendens att glida isär i en split när han rör sig istället ska hålla ihop för att underlätta krypträningen.

Han kryper inte än. Han rör sig spindellikt på golvet men är otroligt nyfiken och intresserad. En cool charmknutte som sätter sina gränser. Capisce. Och nåt så fantastiskt kommunikativ. På sitt sätt. Det där sättet som hans mamma och pappa ser utvecklingen i och nästan förstår.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s