3e dagen som hemmapappa

40 graders feber igår. Han 14-månaderskillen alltså. Men det inbokade läkarbesöket genomfördes. Tydligen medför Downs Syndrom en viss ökad infektionskänslighet. Som om de förkylningar som drabbar barn de första två åren i vanliga fall inte räckte. I övrigt avstämning av provtagningar, tillväxtutveckligen, lite tips, tankar, bekräftelse på vissa resonemang och nåt så banalt som tips inför flygningar. Det vankas långflygning till sommaren.

Den lilla människan har fortfarande svårt att svälja bitar. Det är tydligen inte alls konstigt. Han utvecklas ju lite långsamt. Så även svalgmekanismen. Över huvudtaget är det nog så att det mesta kommer när det kommer. Även om det kommer lite senare. Mamman var på ett seminarium om Karlstadmodellen igår och kom hem med insikten att träna tal och språk är det viktigaste vi kan fokusera på, för allt som har med motorik, krypa och gå att göra kommer när det kommer. Språkutvecklingen kan vi tydligare underlätta genom vår egen insats.

Idag provtagning vid sjukhuset. Stick i de svårhittade venerna för att få ett nytt sköldkörtelhormonvärde och kolla glutenintolerans. Gick bra. En halv banan senare fredagsshoppade vi i närmaste ICA. Ben & Jerrys Cinnamon Buns t ex. Feberkillen som i och för sig inte verkar ha feber idag sov. Han sov vidare när jag lyfte in honom i bilen för att åka hem. Han sover än. Fullt påklädd i vardagsrumssoffan.

Plus 3 och regn. Som en dålig vinterdag. Men har man sagt “grilla” så blir det grilla. Grillspett med tsatziki. Äh? Hur sjutton stavar man till det?! Mostern kommer. Hon som kluckar. Ska visst sova över för att det ska vara någon slags tjejträff på stan imorgon. Blir marktjänst på helgövertid alltså. Men det är ok, jag har några hockeymatcher att betala igen. Några bara.

Torsdagsrutinen med ärtsoppa och pannkaka blev bara pannkaka. Kan tolkas hur man vill.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s