Cyklisterna

Proffset
Har minst 7 km enkel väg. Cyklar varje dag året om oavsett väder. Cykellysena skulle räcka för en nattsträcka i Svenska Rallyt, hjälmen är på, ryggsäcken fullpackad med ombyteskläder eftersom han klär sig som för Vätternrundan i december. Men förvänta dig ingen ödmjukhet från proffscyklisten. Han förväntar sig den uppbackning det anstår ett proffs.

Solskenscyklisten
Syns bara mellan maj och september. Cyklar bara när det känns sådär alldeles extra underbart och härligt. Det är varmt och soligt, ingen risk för varken molnighet eller blåst. Solskenscyklisten tar inga onödiga risker. Han eller hon är försiktig för att inte orsaka några incidenter. Men retar gallfeber på proffscyklisten och bilisterna på grund av just sin irrande osäkerhet och fullständiga njutning.

Ingenjören
Skulle kunna gå, längre än så är det inte till jobbet. Halvlång beige rock, plastkasse på styret, ingen hjälm. Funkar i alla väder. Spöregnar det lämnar han inte cykeln, det går trots allt fortare att komma fram än att gå. I värsta fall cyklar han med paraply. Ingenjören vill egentligen inte förstöra för andra trafikanter, det är bara det att han inte förstår. När du tutar på honom för att han kommer farande med sitt paraply och sin enhandsfattning mitt framför din bil blir han inte förbannad på dig, han förstår bara inte varför det blev som det blev.

Smartingen
Genar lite här och lite där. På en trottoar om det behövs, över tre bilfiler om det sparar tre sekunder. Inte av okunskap utan för att han och hans mål överskuggar allt annat. Han sätter aldrig – ALDRIG – ner foten. En cyklist ska faktiskt aldrig behöva stanna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s