Det börjar dra ihop sig…

#blogg100

Mannerström går sin rödvinssås på film från Nyhetsmorgon. Den tar vi. Lammracks ska grillas för första gången på skärtorsdags kväll. Med potatisbakelse, färsk sparris och den där såsen då… Efterrättscitronpaj. Förrättsägghalvor med kaviar liksom bara för att. Man får ju inte glömma att det är påsk. Kolatårta till kaffet.

Två av tre döttrar kommer. Den tredje kvar på studieorten för att jobba över påsken. Det blir första gången äldsta dottern träffar den lilla nya människan. Hon och vi ser fram emot det mycket. Vi har skickat “dagens bild” i två månader nu. 

Takboxen ska på och skidkläder packas. Andra släktingar träffas och sammanbos med. Skidor ska kanske åkas trots prognosen 10-15 grader och sol långt uppe i Härjedalsfjällen. Det blir lillemans längsta bilresa hittills. Och första fjälluft.

Just ja, PÅSKÄGG! Påskägg fyllda till bredden av sämsta sortens smågodis proppfulla av E-ämnen och sånt man inte vill veta. Men när det är färskt kan jag inte motstå. Och färskt är det alltid när man köper på Karamellfarbrorn i Västerås. “Man måste ju ha hemma ifall det kommer påskkärringar o ringer på dörren.” Så säger jag alltid. Men det kommer ingen. Så godiset får man ha själv. Det gör inget.

Påsken är som julen fast i ljust vårväder. Och utan tre veckors förberedelser och en massa måsten. Och utan julklappsfunderingar, paketinslagningar och överskriden julklappsbudget. Påsken är inte alls som julen.

Jag har alltid gillat påsk. Det ska jag göra i år också.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s