…eller inte

#blogg100

Jag hade precis skrivit färdigt ett förslag om curlingfri vecka! Ett enligt egen utsago jättebra förslag på en årligen återkommande aktivitet för att få barn att ta mer eget ansvar. Eller rättare sagt att få föräldrar att inse att barn KAN ta ansvar. Att våga släppa.

Tänkte precis trycka på “Publish post” när det slog mig: Nej vi kanske ska börja i den andra änden?

En hem-o-skola-vecka typ. En vecka då vi föräldrar avstår minst ett kvällsåtagande per barn för att ägna tiden åt barnets skolarbete. 

Jag tror inte vi behöver uppmana föräldrar år 2014 att supporta sina barns kvällsaktiviteter. Vi har fullt upp med skjutsningar och träningskoordinering och matsäckspackning och matchdräktstvätt. Men att avstå en timme från att göra något vi tänkte göra till att verkligen fokusera på barnets skolarbete. Avstå ett av alla tv-program vi blir slentriansittande vid efter det där programmet som vi egentligen behövde se. Kanske t o m få barnet att avstå en timmes träning för den sakens skull. Eller ta med barnet på träningsrundan jag hade tänkt springa torsdag kväll för att då prata om hur det är i skolan medan vi går eller springer tillsammans.

Bygga trygghet för sina barn är inte bara uttagna pappadagar det första året. Det är föräldraskap 24 timmar om dygnet i 18 år. Minst. Det är inte bara semesterdagen vi tar ut en dag i lågstadiet för att vara i skolan, det är alla kvällar, alla helger efter skolan och efter jobbet. 

Pisarapporter är inte bara politik. Det är våra barns start i livet. 

#hemochskolaveckan klingar inget vidare. Men ja, ni fattar.

Det kom spontant det här. Återkommer om den curlingfria veckan en annan kväll när man fyller sin #blogg100-kvot strax innan äpplet förvandlas till en pumpa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s