Get out hour

#blogg100

Få saker gör mig så arg och uppgiven som våld mot enskilda oskyldiga människor på gatan. Och i synnerhet angrepp på försvarslösa äldre. Det som gör mig mest förbannad är egentligen att det resulterar i att vi på sikt slutar gå ut. Att vi inte vågar röra oss på gator och torg efter mörkrets inbrott. Vilket i sin tur betyder att allt större andel av de få människor som ändå rör sig ute är de oberäkneliga idioterna. Och då blir våra gator undan för undan ännu tommare och ännu farligare.

Vi får inte erkänna oss besegrade och lämna gatorna till ligisterna efter mörkrets inbrott. Nej vi måste tyvärr utmana rädslan. För vi är varandras trygghet. Det bästa skydd vi har är att fler och fler människor rör sig ute.

Kanske skulle vi ha en motsvarighet till Earth Hour. GET OUT HOUR. Då vi helt enkelt går ut. På stan eller en promenad på närmaste cykelbana. Ensam eller tillsammans. För att uppmärksamma behovet av att inte stänga in oss. För att uppmärksamma trygghetskänslan vi får av varandra. Get Out Hour. Utan att det ens är festival eller kulturnatt på stan.

Jag kunde sagt “reclaim the streets” men det måttot svärtades ju ner en gång i tiden av våldsverkande vänsteraktivister som kastade sten på polisen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s