Tänk själv!

#blogg100
 
Erkänner. Jag börjar låta lite cynisk (det får bli ett gladare inlägg imorgon). Eller bara trött. Trött på att alla människor som av en eller annan upplevelse i livet tvingats tänka om också ska bli agitatorer och försöka omvända alla oss andra med budskap som vi redan hört.
 
Hur många kallelser har man inte fått till må-bra-seminarier med kända människor som ska lära oss värdera situationer och se livet ur en ny synvinkel. 
 
Fast det var ju just det. Ny är inte synvinkeln. Inte när nästa person i raden pratar om att leva medan du lever. 
 
Den som vill kan betala några hundra för att höra Amelia Adamo prata en timme om sina barnbarn och hur det ändrat hennes syn på livet. Tro mig, Amelia kommer bättre till sin rätt som radiopratare i Karlavagnen än på en scen. 
 
Eller lyssna på ytterligare en känd människa som tänkt om, gjort ett nytt vägval och vill att vi alla andra ska förstå. Att. Det. Kanske. Är. Tid. För. OSS. OCKSÅ. ATT. GÖRA. ETT. NYTT. VÄGVAL!!
 
Senast i raden en känd ståuppare som i nyhetsmorgon berättade om att föreställningarna i nästa turné ska vara roliga men med ett viktigt budskap. Att leva medan du lever. Efter en livskris för två år sedan hade han insett hur viktigt det är att bestämma sig för vad som är viktigt i livet. Amen. Nu är det dags för oss att få det över oss.
 
Men det är ju inte det att vi inte förstår. Vi vet redan. Det gjorde han också för tre år sen. Fast då lät han det inte ta lika stor plats som efter livskrisen för två år sen.
 
Carpe Diem, framgång är inte allt, livet är det som pågår medan du tänker på annat och så vidare har vi med oss varje dag i de ställningstaganden vi gör. Eftersom vi hör det hela tiden och ser det på våra vänners sovrumsväggar. Men radikalt ändrar vi vår tillvaro först när något radikalt händer oss själva. Och då, när det händer oss själva, ja då kanske vi kan bli estradörer och få alla andra att förstå hur det verkligen var. Alltså verkligen var på riktigt. Inte som allt man redan hört. Halleluja, köp min bok!
 
Själv hyllar jag Grynets livsdevis och delar gärna vidare helt gratis till den som önskar:
 
TA INGEN SKIT!
TÄNK SJÄLV!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s