#blogg100 lördag 8 mars. Inte så svårt att hitta uppslag.

Daniel Rickardsson långspurtade ner Sundby på femmilen i självaste Holmenkollen. Sånt gör honom för alltid odödlig i både Norge och Sverige. Känslan när han gled ut i omkörningsspår och tryckte på med dubbelstakningen och bara försvann…

VSK slog Hammarby i 4e semifinalen och är klara för SM-FINAL i bandy. Detta samma dag som spelschemat för hockeyns kvalserie till SHL blev officiellt. Kvalserien som måste sägas vara landets hetaste serie. Alltså:

Allt ljus på Västerås! Iallafall de närmaste veckorna.

Kvinnodagen. Jag ställer till fullo upp på resonemanget att en jämlikare delning av föräldraledighet skulle främja jämställdheten och förbättra villkoren för kvinnor i anställning. Jag ställer upp på resonemanget att en ökad föräldraledighet bland män skulle göra dem gott i relationen till sina barn. Men samtidigt hävdar jag att en bra relation med sitt barn, och en hundraprocentig trygghet, skapar man 24 timmar om dygnet i minst 18 år. Övervärdera inte några månaders dagtidsledighet tillsammans med sitt barn under dess första 1,5 år när det gäller en tillitsfull relation mellan far och barn. Att alltid finnas där, DET bygger man när som helst på dygnet långt, långt efter barnets första dagisdag.

Mello:

Rätt låt vann. Det var inte min favorit men jag tror det var det bästa Sverige kan skicka till Danmark. Ellen B’s spröda ballad Songbird var min personliga favorit.

Snyggast: Panetoz

Mest ovärt: Abbablablabba…. Mellanaktshyllningen till ABBA var så väntad att den kändes fruktansvärt ointressant. Ständigt, ständigt detta ABBA. Ska man göra en hyllning till ABBA som mellanakt inför 30000 pers på en arena som Friends under final i Sveriges största musikspektakel, då får man fasen göra nåt mer överraskande. Gäääsp.

Märkligast: Yohio. Som scenartist svarar han inte upp varken mot sin musik eller image. Med den musikaliteten, den sköna radiorockmusiken, den oslagbara poplooken, varför gör karln inget av det på scen??!!

Nu Pluras kök på Sicilien. Ytterligare ett varför. Plura har snart vattnat ur sitt eget varumärke. Vi glömmer bort att vi borde vilja se honom på scen med Eldkvarn och tror istället att han ska dyka upp på ICA Maxi en fredag och bjuda på smakprov från ICAs provkök.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s